English Svenska bg
  Sandviks fiskecamp vid Rusken  
 
  Start Fisket Logi Bilder Bokning Service Aktiviteter Hitta hit Kontakt  
   
   

  Aktiviteter

  I Sandvik, liksom på en närbelägen ö i Rusken finns badstrand. Utmed sjön finns promenadvägar och platser att titta på fåglar. I skogarna runt Rusken finns fina områden för bär- och svampplockning. Gungor, lekstuga, studsmatta och en liten fotbollsplan finns för barnen.

  Den kända smalspårjärnvägen, Ohsabanan, ligger 8 km söder om Sandvik. Norr om fiskecampen finns en utsiktsplats med en fantastisk vy över Rusken. Vid norra delen av sjön ligger Nydala med en vacker Klosterkyrka från 1100-talet. Där finns också en vandringsled som kallas Munkaleden. Närmaste golfbana finns 21 km från Sandvik.

  Lämpliga besöksmål inom en timmas bilfärd är Familjebadet, äventyrshuset Boda Borg och Sävsjö Skyttecenter, alla belägna i Sävsjö. Åker du västerut finns västernstaden High Chaparall eller kanske ett cafébesök i lugna och vackra Apladalen i Värnamo lockar mer. Är du möbelintresserad finns IKEA i Jönköping eller varför inte besöka närbelägna möbelriket i Lammhult.

  På en dagsturs avstånd hittar du också Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby eller varför inte nöjesparken Liseberg i Göteborg.

  Mogna lingon
  Järnvägsspår

   
   
  Sandviks fiskecamp, Sandvik, Fiskaregränd, 570 02 Stockaryd, 0382-860 40, 073-378 74 84,